نکات مهم خرید خانه در مشهد 1403 ✅| آیا قصد خرید خانه دارید؟ ⁉️
فهرست عناوین
آیا نکات مهم خرید خانه را می دانید؟
خرید و فروش خانه در مشهد از طریق عقد بیع انجام میشود که از آثار حقوقی آن، انتقال مالکیت از فروشنده به خریدار است. این خرید و فروش میتواند مربوط به ملکی با سند رسمی یا ملکی با سند عادی و قولنامهای باشد. خرید ملک توسط خریدار از فروشنده ممکن است در شرایط مختلفی انجام شود؛ به عنوان مثال، ملک ممکن است وکالتی باشد یا در حال حاضر مستأجر داشته باشد. هر یک از این شرایط نیازمند رعایت نکات حقوقی خاصی هستند که عدم توجه به آنها میتواند منجر به ضررهای جبرانناپذیری برای هر دو طرف معامله شود.
از این رو، در این مقاله قصد داریم نکات مهم خرید خانه در مشهد را بررسی کنیم. ابتدا به مواردی که قبل و هنگام تنظیم مبایعهنامه خرید و همچنین در زمان بازدید حضوری از ملک باید مورد توجه قرار گیرند، میپردازیم. سپس نکات حقوقی مربوط به تنظیم سند برای ملک قولنامهای و ملک دارای سند رسمی را توضیح میدهیم و در پایان، نکات مهم در خرید خانه وکالتی و خانه دارای مستأجر را بررسی خواهیم کرد.
✅ نکات مهم خرید خانه در مشهد پیش از تنظیم مبایعه نامه
خرید ملک قولنامهای یا دارای سند رسمی از طریق عقد بیع انجام میشود و امری بسیار رایج در معاملات امروز است که قواعد خاص خود را دارد. با توجه به گسترش این معاملات، ضروری است تا برای جلوگیری از کلاهبرداری و مواجهه با ضررهای احتمالی، نکات حقوقی مهم در خرید خانه را بدانیم.
نکات حقوقی مهم در خرید خانه به چند دسته تقسیم میشوند:
- نکاتی که هنگام بازدید حضوری از منزل و قبل از تنظیم مبایعهنامه باید در نظر داشت.
- نکاتی که هنگام تنظیم مبایعهنامه و سند زدن خانه باید به آنها توجه کرد.
- نکاتی که در خرید خانه وکالتی و خانه دارای مستأجر باید مد نظر قرار داد.
در این بخش از مقاله، نکات حقوقی مهم در خرید خانه پیش از تنظیم مبایعهنامه خرید ملک قولنامهای یا دارای سند رسمی را بررسی میکنیم و توضیح میدهیم که خریدار باید به چه نکاتی توجه داشته باشد و چه اقداماتی را انجام دهد. نکات مهم در خرید خانه پیش از تنظیم مبایعهنامه عبارتند از:
1. پیگیری وضعیت ملک: جهت اطمینان از در رهن و توقیف نبودن آن و همچنین داشتن گواهی پایان کار، این امر باید توسط خریدار از دفاتر اسناد رسمی و شهرداری پیگیری شود.
2. بررسی وضعیت مالکیت فروشنده: با بررسی اسناد ملک، اطمینان حاصل کنید که فروشنده دارای اختیار فروش است یا خیر.
3. بررسی نوع سند ملک: بررسی کنید که ملک دارای سند رسمی است یا سند عادی و قولنامهای. در صورتی که ملک دارای سند عادی است، اطمینان حاصل کنید که آخرین مبایعهنامهها به نام فروشنده فعلی باشد.
4. استعلام وکالتنامه وکیل: در صورتی که فروشنده مدعی است وکیل مالک قانونی ملک است و اختیار فروش دارد، اعتبار وکالتنامه او را بررسی کنید.
پس از توضیح نکات حقوقی مهم در خرید خانه پیش از تنظیم مبایعهنامه، در ادامه مقاله به بررسی نکات حقوقی مهم هنگام تنظیم مبایعهنامه خرید ملک میپردازیم و موارد لازمالرعایه در این خصوص را توضیح خواهیم داد.
بیشتر بخوانید: نکات مهم تنظیم سند رسمی ملک
✅ نکات مهم درهنگام تنظیم مبایعه نامه در دفتر املاک
مبایعهنامه، یا بیعنامه، قراردادی است که میان خریدار و فروشنده منعقد میشود تا معامله بین آنها پیش از انتقال سند رسمی در دفترخانه، مکتوب و رسمی گردد. تنظیم مبایعهنامه میتواند به صورت دستنویس و با حضور طرفین معامله یا با مراجعه به دفاتر املاک و تنظیم آن در بنگاه، جهت دریافت کد رهگیری و رسمیت بیشتر، انجام شود.
در این بخش از مقاله، قصد داریم به بررسی نکات حقوقی مهم در تنظیم مبایعهنامه خرید ملک قولنامهای، ملک دارای سند رسمی یا سند تفکیکی در دفتر املاک بپردازیم. نکات مهم مربوط به تنظیم مبایعهنامه در دفتر املاک عبارتند از:
1. بررسی مدارک هویتی مالک: اطمینان حاصل کنید که اطلاعات مدارک هویتی مالک با اطلاعات مندرج در سند رسمی ملک یا قولنامه مطابقت دارد.
2. ذکر دقیق مشخصات طرفین معامله: مشخصات کامل خریدار و فروشنده و آدرس دقیق آنها به درستی و با دقت در مبایعهنامه ذکر شود.
3. مشخصات دقیق موضوع معامله: جزئیات کامل ملک مورد معامله و متعلقات آن از جمله پارکینگ، انباری، انشعابات آب و برق و خط تلفن باید به طور دقیق در مبایعهنامه قید شود.
4. ذکر مبلغ معامله و نحوه پرداخت: مبلغ کل خرید خانه، مبلغ پرداخت شده، نحوه پرداخت و زمان انعقاد قرارداد به طور کامل و دقیق مشخص شود.
5. تعیین تاریخ انتقال سند: تاریخ مراجعه به دفاتر اسناد رسمی برای انتقال سند مشخص شود و خسارت عدم حضور در موعد مقرر تعیین گردد.
6. ذکر شرایط فسخ قرارداد: شرایط و موارد فسخ قرارداد به طور واضح و دقیق در مبایعهنامه قید شود.
پس از توضیح نکات مهم در تنظیم مبایعهنامه در دفتر املاک، در ادامه مقاله، به بررسی دیگر نکات مهم در خرید خانه، از جمله نکاتی که باید در بررسی حضوری ملک قولنامهای یا دارای سند رسمی مد نظر قرار گیرد، خواهیم پرداخت.
✅ نکات مهم در بررسی حضوری خانه
قبل از انعقاد قرارداد خرید و فروش ملک قولنامهای یا دارای سند رسمی، خریدار باید از منزلی که قصد خرید آن را دارد، بازدید کند. این بازدید باید با دقت انجام شود تا خریدار پس از خرید پشیمان نشود. در این بخش از مقاله، به نکات مهمی که در هنگام بررسی حضوری خانه باید توجه داشت، میپردازیم:
1. ارزیابی امنیت محله: اطمینان از امنیت محلهای که ملک در آن واقع شده است.
2. فرسودگی بافت و دیوارها: ارزیابی میزان فرسودگی بافت و دیوارهای خانه.
3. ایمنی ساختمان: بررسی وضعیت ایمنی ساختمان با کمک یک کارشناس متخصص.
4. وضعیت سیمکشی و لولهکشی: بررسی وضعیت سیمکشی برق و لولههای آب و فاضلاب خانه.
5. دسترسی به وسایل حمل و نقل عمومی و فروشگاهها: بررسی موقعیت جغرافیایی ملک از نظر دسترسی به وسایل حمل و نقل عمومی و فروشگاهها.
6. وضعیت کوچه: بررسی وضعیت کوچهای که ملک در آن واقع شده از نظر راحتی عبور و مرور وسایل نقلیه و دسترسی به پارکینگ.
7. قرارگیری واحدها در هر طبقه: ارزیابی قرارگیری واحدها در هر طبقه و تأثیر آن بر سر و صدا و آسایش عمومی ساکنین ملک.
8. ورودی ساختمان: بررسی وضعیت ورودی ساختمان از نظر حمل و نقل و وارد کردن وسایل عریض به آن.
بررسی برخی از این نکات از طریق شناسنامه فنی ساختمان ممکن است. لذا برای اطمینان از کیفیت مصالح به کار رفته و اطلاع از وضعیت هر طبقه، بهویژه در صورت نوساز بودن ملک قولنامهای یا دارای سند رسمی، پس از بازدید از خانه، میتوانید شناسنامه فنی ساختمان را از مالک درخواست کنید.
بیشتر بخوانید: خرید ملک بدون سند و نکات مهم آن 1403
✅ نکات مهم در خرید خانه وکالتی
در مواردی که خرید خانه به صورت وکالتی انجام میشود، به علت در رهن بودن ملک یا عدم داشتن سند رسمی، باید نکات حقوقی مهمی را در نظر گرفت. این نکات به عنوان راهنمایی برای جلوگیری از مشکلات آینده و کاهش خطرات ناشی از این نوع معاملات حائز اهمیت است. در این بخش از مقاله، به بررسی این نکات خواهیم پرداخت:
1. استعلام اعتبار وکالت نامه وکیل: قبل از هر چیز، باید اعتبار وکیلی که وکالتنامه را تنظیم میکند، از دفاتر اسناد رسمی تایید شود.
2. ثبت مبایعهنامه وکالتی: مبایعهنامه خرید و فروش ملک وکالتی باید در دفاتر اسناد رسمی ثبت شود و توسط مالک امضا گردد.
3. سلب حقوق وکیل در ملک: باید در مبایعهنامه مفصلی در مورد سلب حقوق وکیل در ملک پس از تاریخ انتقال آن درج شود.
با رعایت این نکات، میتوان از خطرات مرتبط با خرید خانه وکالتی جلوگیری کرد و معامله را به نحوی انجام داد که هر دو طرف از آن راضی باشند.
✅ نکات مهم در خرید خانهای که مستاجر دارد
در مواردی که خریدار یک خانه مسکونی است که در آن مستاجر ساکن است، برخوردهایی قانونی و قراردادی باید مد نظر قرار گیرد. در ادامه به نکات مهمی که در این خصوص باید در نظر گرفته شوند، اشاره میکنیم:
1. بررسی تاریخ قرارداد اجاره: حتماً تاریخ شروع و پایان قرارداد اجاره را بررسی کنید، زیرا ممکن است مالک قبلی قرارداد اجاره را به مدت طولانیتری منعقد کرده باشد که ممکن است تا پایان مهلت اجاره شما نتوانید از ملک استفاده کنید.
2. تعیین تکلیف پرداخت رهن مستاجر: اگر مستاجر پول رهن پرداخت کرده باشد، باید در قرارداد خرید و فروش تعیین شود که پس از پایان قرارداد، این مبلغ به چه کسی پرداخت میشود.
3. تعیین تکلیف در خصوص دریافت اجاره پس از فروش: در قرارداد خرید و فروش باید مشخص شود که پس از انجام معامله، کدام طرف مستحق دریافت اجاره میباشد.
با رعایت این نکات، خریدار میتواند از خرید یک خانه مسکونی که دارای مستاجر است، بهرهمند شده و موارد مرتبط با این نوع معامله را به خوبی مدیریت کند.